Dom > Novosti > Sadržaj
Dezinfekcija i baktericidna dejstva različitih koncentracija rastvora
Sep 19, 2018

Rastvori kalijum permanganata visoke koncentracije mogu iritirati i korozirati tkiva, a 4% rastvor može dezinfikovati korive za hranjenje i druge uređaje. Formalno isparavanje može biti ubrzano svojom svojstvom oksidacije, koja se može koristiti za dezinfekciju vazduha i često je dezinfekciono za porodice.

1. duboko ljubičasto rješenje (oko 0,3% koncentracija): jako oksidirajuće, jake baktericidne sposobnosti. Može se koristiti za dezinfekciju aparata za kupanje i pljuvačka.

2. Ljubičasto crveni rastvor (oko 0,05% koncentracije): sa anti-srbi, protiv inflamatornog i protiv širenja infekcije, može se koristiti za namakanje tinea pedis.

3. ružičasto crveno (oko 0,01% koncentracije): dezinfikuje voće i povrće i pribor za jelo. Posuđe za dezinfekciju može se zamrznuti u 1 do 1000 praškastom prahu kalijuma u trajanju od 15 minuta i ispirati sa vodom. U medicinskom tretmanu, koncentracija rastvora se može koristiti za pranje mukoznih membrana, kao što su hemoroidi. Efikasan je u sprečavanju infekcije, oslobađanju svrabova i oslobađanju bola.

4. Rešenje svetle trešnje (oko 0,002% koncentracije): može se koristiti za gargle, sprečiti usne zapaljenja i zubne karijes, deodorantski antiinflamatorni efekat, pomaže u smanjenju mirisa pazuha.